Misvattingen verstoorde levensenergie

Ik heb zelf jarenlang moeten worstelen om de energie in huis goed te krijgen ; dit omdat de oorzaak van de verstoorde energie niet goed duidelijk was. Ook niet nadat er een wichelroedeloper in huis geweest was. Nadat ik na 3,5 jaar zoeken de juiste persoon gevonden had die mijn huis kon reinigen, was dat het vertrekpunt om doormiddel van opleiding, studie en ervaring dit onderwerp te leren doorgronden om zo mensen te helpen die met soortgelijke problematiek worstelen

Door de jaren heen ben ik verschillende misvattingen tegen gekomen die ik hier stuk voor stuk wil bespreken

 • Een slechte levensenergie (aardstralen) komt altijd vanuit de bodem
  In de jaren 50 van de vorige eeuw was er een “aardstralen hype”. Het onderwerp werd levendig gehouden doordat de heer Mieremet angst inboezemde onder het Nederlandse publiek en zo grootschalige handel had met anti-aardstralen kastjes. In die tijd kwam de visie niet verder dan dat het een waterader of een energetische breuk moest zijn ; vandaar het woord aardstralen. In de praktijk is gebleken dat de levensenergie verschillende oorzaken kan hebben ( technisch , humaan, entiteiten problematiek) dat een verstoorde levensenergie niet perse van de bodem hoeft te komen
 • Door het bed te verplaatsen kan je het probleem oplossen
  Dit is een halve waarheid. Als we spreken over wateraders / breuken kan dit een oplossing zijn, echter vaak zijn wateraders en breuken vele meters breed en dan heeft het verplaatsen van het bed weinig zin meer. Als we de oorzaak moeten zoeken in negatieve entiteiten , kan je je voorstellen dat het verplaatsen van het bed nog minder zin heeft.
 • Een loden plaat onder het bed leggen helpt
  De denkfout die hier gemaakt wordt is dat we levensenergie verwarren en elektromagnetische velden. Hoewel er overeenkomsten zijn tussen beide vormen van “energie” is het niet hetzelfde. De levensenergie gaat gewoon door de loden plaat heen ; bovendien is de straling ook in een horizontale vlak aanwezig. Lood is bovendien giftig. Niet doen dus.
 • Het branden van wierrook , salie of cederhout helpt
  Ook dit is weer een halve waarheid. Indien de levensenergie verstoord is doordat er mensen aanwezig waren die niet lekker in hun vel zitten kan het branden van salie werken. Echter als er sprake is van een actieve verstoring ( bijvoorbeeld een breuk) dan zal de levensenergie snel weer worden zoals hij was. Bij negatieve entiteiten kan het branden van salie zelfs gevaarlijk zijn. Deze kunnen geagiteerd raken zodat je meer last gaat krijgen.
 • Het huis is nieuw , dus de levensenergie moet wel goed zijn
  Hierbij gaan we voorbij aan de betrekkelijkheid van ons korte leven. Het kan zijn dat een plek al honderden , misschien wel duizenden jaren verstoord is. Als we op die plek een nieuwbouwhuis neerzetten, zal de energie niet anders zijn , dan voor de tijd dat het huis er stond.
 • Energetische stenen neerleggen naast je bed helpt.
  In theorie zou je onder bepaalde omstandigheden het huis energetisch in balans kunnen brengen met stenen. Echter je hebt kennis en kunde nodig om te weten dat er sprake is van energienetten in het huis en waar je deze netten kan vinden zodat je ze kunt manipuleren. Bovendien werkt dit weer niet met negatieve entiteiten.
 • Zout neerleggen
  Zout heeft inderdaad een absorberende werking als het gaat om negatieve energie. Echter het zout is op een gegeven moment “verzadigd” geraakt en kan geen negatieve energie meer absorberen. Je zou het dan met water kunnen schoonspoelen, echter dan is je zout ook weg. Zo heb je tegenwoordig ook zoutlampen. Als je een lamp in een ruimte zet met negatieve energie , zal deze lamp na een tijdje ook negatieve energie uit gaan stralen.
 • Katten en mieren komen op negatieve plekken af.
  Ook dit is een sprookje ; geen enkel psychisch gezond levend wezen en zeker geen kat houdt van negatieve levensenergie.
 • Een krachtplek is altijd goed.
  Een energetisch krachtplek kan voor veel mensen goed zijn om even op te laden. Echter om te slapen kan een krachtplek te sterk zijn zodat je daardoor zoveel energie krijgt dat je slecht in slaap kan komen
 • Je moet een bijzondere gave hebben om te kunnen vaststellen of een plek energetisch goed is of niet.
  Je hoeft geen bijzondere gave te hebben om te kunnen voelen. Door onze  Westerse cultuur vertrouwen we alleen ons denken nog. Kleine kinderen kunnen vaak nog wel goed voelen. Het kunnen voelen is dus een talent wat je door opvoeding en cultuur vaak bent kwijtgeraakt.